Sık Sorulan Sorular

Vekaletle Kurban Kesimi

Kurbanım kesildi mi?

Türk Kızılayı’nın vekaletle kurban kesim kampanyası kapsamında, Et ve Süt Kurumu’nun belirlediği kombinalarda, hijyenik koşullarda, veteriner denetiminde, noter huzurunda, din görevlisinin duasıyla, Kızılay Ekibi tarafından vekalet sahiplerinin isimlerinin tek tek okunması suretiyle, ehil kasaplar tarafından kurban kesimleri gerçekleştirilmektedir. Tüm bu süreçler kamera ile kayıt altına alınmaktadır.

Kurbanımın kesildiğine dair cep telefonuma neden kısa mesaj gelmedi?

Tüm vekalet sahiplerine kombinalarda gerçekleştirilen kesimlerin ardından Türk Kızılayı tarafından vekalet sahiplerinin cep telefonlarına kurbanlarının kesildiğine dair bilgi mesajı gönderilmektedir. Yanlış ya da eksik numaradan kaynaklı olarak veya cep telefonunuzun toplu mesaj alımına kapalı olmasından kaynaklı olarak cep telefonunuza mesaj gelmemiş olabilir. 168 Çağrı Merkezimiz aracılığıyla cep telefonu bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. Sistemde yanlış ya da eksik numara olmasından kaynaklı bir sorun olduysa, bu durum ilgili personel tarafından sistem üzerinde anında güncellenecektir.

Vekalet sahibi olarak bana neler gönderilecek?

Türk Kızılayı ile Et ve Süt Kurumu arasında imzalanan sözleşmeye göre, Kurban vekaletlerinin konserve yapılması nedeniyle teslim tarihi ESK tarafından belirlenmektedir. Teslim tarihinden itibaren vekalet sahiplerine teşekkür belgeleri, kurban kesim görüntülerinin özetini içeren 1 adet CD gönderimi yapılmaktadır.

Adınız, soyadınız, adres bilgileriniz ve size ulaşabileceğimiz telefon numaranız doğru ve eksiksiz olduğu sürece gönderimlerde bir sorun ya da gecikme yaşanmayacaktır.

Kurban vekaletleri nasıl konserve yapılıyor ve neden hemen teslim edilmiyor?

Türk Kızılayı kurban kesimlerini Et ve Süt Kurumu’nun kombinalarında gerçekleştirmektedir. Kesimi yapılan kurban etleri daha sonra yine Et ve Süt Kurumu’nun Ankara Sincan’daki tesislerinde kıyma ve kuşbaşı konserve haline getirilmektedir.

Konserve üretiminde; konserveler hazırlandıktan sonra bombaj adı verilen bir bekleme süresine tabi tutulmaktadır. Bu işlemin gerekçesi ise bozulma ve kutuda şişmeleri önlemek için belli bir süre dinlendirilmesi zorunluluğudur.

Kurban etleri neden konserve haline getiriliyor?

Kurban etlerinin konserve yapılmasının sebebi ihtiyaç sahiplerinin ise yıl içerisinde istedikleri zaman açarak kullanabilmeleri içindir. İhtiyaç sahiplerine kıyma ve kuşbaşı konserve teslimi yapılmaktadır.
 
Sıcak et olarak dağıtılmama nedenlerinden biri de ihtiyaç sahiplerinin evlerinde uygun saklama imkânlarının olamaması ve yıl içerisinde kendi arzu ettikleri zaman istedikleri miktarda konserve açıp kullanabilmeleridir.
 
 
 
 

Türk Kızılayı kamu yararına çalışan bir kurum olup izin almaksızın yardım toplama hakkına sahiptir.

Firmalar, Gıda Bankacılığı Esaslarına göre çalışan Türk Kızılayı'na yaptıkları gıda, temizlik, giyecek, yakacak, bağışlarını gider kaydedip vergi muafiyetinden yararlanabilir.

BÜLTEN ABONELİĞİ