-

Ankaralılar Kızılay Aşevinde Pişen Yemekle Orucunu Açtı

09/06/2017 Paylaş:   

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankaralılar Türk Kızılayı aşevinde pişen yemeklerle orucunu açtı. Türk Kızılayı Ankara Şubesi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı işbirliğiyle kurulan iftar sofrası binlerce Ankaralıyı aynı sofrada buluşturdu.
 
“Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla ülke genelindeki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Türk Kızılayı, iftar sofraları da kuruyor. Bu sofralardan biri de Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Denetim Kurulu Üyesi ve Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, Genel Müdür Dr. Mehmet Güllüoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Mustafa Sağıroğlu, Cevat İşlek, Mehtap Öğeç, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ile denetimli serbestlik yükümlüsü ve aileleri ve vatandaşların katılımıyla Ankara’daki Cenab-ı Ahmet Paşa Camii bahçesinde kuruldu.
 
“Denetimli serbestlik yükümlülerine Kızılay'ın kapıları her zaman açıktır”
 
Kızılay’ın denetimli serbestlik sisteminden faydalanan insanlara çalışma alanı açtığını dile getiren Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, “Denetimli serbestlik programı topluma hızlı bir şekilde yerleşti. Bizde destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Denetimli serbestlik yükümlülerine Kızılay'ın kapıları her zaman açıktır.” dedi.
 
Denetimli serbestlik sisteminin cezaları ertelenen, salıverilen hükümlüler ile cezanın dışında bir başka tedbir uygulanan hükümlülerin, sanıkların toplum içinde izlenmesi, iyileştirilmesi, psikososyal sorunlarının çözülmesi ve bunların korunması amacını güden toplum temelli bir uygulama olduğunu söyleyen Sağıroğlu ise, iftar programının da bu amaçla düzenlendiğini ifade etti.
 
Etkinlikte, ayrıca İŞKUR ve KOSGEB'in hazırladığı programdan faydalanan 72 kişiye iş yeri kurma desteği için girişimcilik sertifikası ile 300 hükümlünün katıldığı "Peygamberimizin Hayatı" bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.