Haber Arşivi

5 / 0
01/06/2018

Kızılay Aşçılarına Kapsamlı Eğitim

Dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine milletin yardım elini uzatan Kızılay, sunduğu hizmetin kalitesini arttırmak için de personele yönelik eğitimler düzenliyor. Beslenme alanındaki iş gücünü ve kalitesini arttırmaya yönelik ise Kızılay aşçılarına yönelik beş gün süren bir eğitim programı düzenlendi.
 
Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre beslenme ana çözüm ortağı olan Türk Kızılayı, olası bir afet durumunda etkin ve doğru bir hizmet verilebilmek ve kapasite gelişimine de katkı sağlamak için Metro Türkiye’nin de desteğiyle Kızılay aşçılarına, afet anında kullanacakları kapsamlı bir mutfak bilgisine sahip olmalarını sağlayacak eğitim düzenledi. Beş gün süren eğitime Kızılay’ın Genel Müdürlük ve Kuzey Marmara, Batı Karadeniz, Akdeniz, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezleri’nden 70 aşçı katıldı.
 
Aşçıların Yetkinlikleri Arttırıldı
 
Hijyen uzmanları ve Metro Türkiye’nin Gastronometro şefleri liderliğinde, beş grup halinde eğitimlerini tamamlayan aşçılar, bu eğitimle besin değeri yüksek öğünler tasarlayabilme ve yeni menüler geliştirme becerisi kazanarak yetkinliklerini arttırmış oldu.
 
Eğitimler süresince aşçılar kesim tekniklerinden etlerin hazırlanmasına, kuru bakliyat türevleri ve pişirme tekniklerinden, ekmek yapımına yönelik katıldıkları birçok mutfak atölyesinin yanı sıra maliyet hesaplama, menü planlama, gıda güvenliği gibi teorik bilgiler de edindi.
  • Resim : 1
  • Resim : 2
  • Resim : 3
  • Resim : 4
  • Resim : 5
  • Resim : 6
 
 
 
 

Türk Kızılayı kamu yararına çalışan bir kurum olup izin almaksızın yardım toplama hakkına sahiptir.

---

VERGİ MUAFİYETİ
Firmalar, Gıda Bankacılığı Esaslarına göre çalışan Türk Kızılayı'na yaptıkları gıda, temizlik, giyecek, yakacak, bağışlarını gider kaydedip vergi muafiyetinden yararlanabilir.

---

GİZLİLİK ve KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

BÜLTEN ABONELİĞİ