Kızılay, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası ile gıda israfına dikkat çeken sosyal sorumluk projesini hayata geçiriyor. Farkındalık oluşturacak iş birliğiyle Şeker-İş’in tesislerinde konumlandırılan kumbaralarda biriken bağışlar Kızılay aşevlerinde sıcak yemek olacak.
Ramazan ayında hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Kızılay, bir iş birliğine daha imza attı. Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ile Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök’ün katılımıyla Şeker-İş’in genel merkez binasında gerçekleştirilen iş birliği sonucu hem ihtiyaç sahiplerine yardımlar katlanacak hem de gıda israfına dikkat çekilecek. Gıda israfını önlemeye yönelik “İsraf Etme, Bereketi Yok Etme” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Şeker-İş’in tesislerinde konumlandırılan kumbaralarda biriken bağışlarla Kızılay aşevlerinde yemekler pişecek.
“İsrafı bitirmeden yoksulluğu önlemenin imkanı bulunmuyor”
Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Türkiye'de kişi başına düşen gıda israfının yılda 93 kilogram olduğunu aktararak “Hepimiz 1 yılda 93 kilogram gıda israfında bulunuyoruz. Bu sadece gıda israfı. Diğer israfı da ortaya koyduğumuzda durum pek iç açıcı değil. Bu proje inşallah israfla mücadele çalışmalarına katkı sağlayacak algıyı oluşturacaktır.” ifadesinde bulundu. Kızılay olarak, tüm faaliyet alanlarında gıda israfına dikkati çekeceklerini bildiren Altan, israfı bitirmeden yoksulluğu önlemenin imkanı olmadığı söyledi.
Kızılay ile ilk kez ortak bir projeyle gündeme gelmenin ayrı bir heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, “Hazırladığımız özel tasarlanan afişlerimiz, broşürlerimiz ve diğer materyellerimiz, tüm Şeker-İş Sendikası teşkilatlarımız vasıtası ile bölgelerdeki sivil toplum kuruluşlarına, restoran, esnaf, okul, işyerlerine ve halkımıza dağıtılmak suretiyle, basın açıklamaları ile de desteklenerek toplumdaki duyarlılığı artırmak istiyoruz. Proje için ilk etapta, Şeker Anadolu Mutfağımız, Şeker-İş Sendikası Misafirhanemiz ve Antalya'da bulunan Grand Şeker Otelimiz pilot bölge ve mekanlar olarak belirlenmiştir. Kumbaralar içerisinde biriken yardım miktarı her ay düzenli olarak Kızılay tarafından toplanarak belirlenen ihtiyaç yerlerine ve sahiplerine ulaştırılacaktır.” dedi.
Konuşmaların ardından Altan ve Gök, iş birliği protokolünü imzaladı.