Türk Kızılay Ankara İl Merkezi ve Sincan Şubesi iş birliğinde Ankara’da 300 dönümlük tarlaya ekilen nohutlar hasat edildi. Elde edilen mahsul Kızılay aşevinde ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olacak.
İhtiyaç sahiplerine umut olan projelerle hayata değer katan Kızılay, Tarımsal Üretimin Arttırılması ve Üretilen Malzemelerin İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılması Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için Ankara’da nohut ekimi yaptı. Türk Kızılay Ankara İl Merkezi ve Sincan Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen tarımsal faaliyet sonucu elde edilen mahsulün hasadı da gerçekleştirildi. Ankara’da 300 dönümlük tarlaya ekimi yapılan ve hasat edilen nohutlarla Kızılay aşevinde sıcak yemek hazırlanacak.
Kızılay’ın ihtiyaç sahiplerine destek olmak için farklı projeler gerçekleştirdiğini vurgulayan Türk Kızılay Ankara İl Merkezi Başkanı Mehmet Sılay, “Nisan ayı başlarında ektik ve ekerken de Kızılay ekipleriyle buraya geldik. Hasat yaptığımız nohutları Türk Kızılay Ankara İl Merkezimize bağlı Ankara aşevimizde değerlendireceğiz.” dedi. Türk Kızılay Sincan Şubesi Başkanı Taner Gürsoy da Ankara’da 300 dönüm arazide yapılan tarımla üretime farkındalık oluşturduklarını aktardı.