Sık Sorulan Sorular

Vekaletle Kurban Kesimi

Yıl içerisinde düzenlenecek olan Kampanya kararına göre Yurt dışı Vekâleten Kurban kesimi de yapılmaktadır. Yurtdışı Kurban Vekâletlerinde konserve gönderimi yapılmamaktadır. Vekâlet sahiplerimize teşekkür mektubu gönderilmektedir.

Türk Kızılayı’nın vekaletle kurban kesim kampanyası kapsamında, Et ve Süt Kurumu’nun belirlediği kombinalarda, hijyenik koşullarda, veteriner denetiminde, noter huzurunda, din görevlisinin duasıyla, Kızılay Ekibi tarafından vekalet sahiplerinin isimlerinin tek tek okunması suretiyle, ehil kasaplar tarafından kurban kesimleri gerçekleştirilmektedir. Tüm bu süreçler kamera ile kayıt altına alınmaktadır.

Tüm vekalet sahiplerine kombinalarda gerçekleştirilen kesimlerin ardından Türk Kızılayı tarafından vekalet sahiplerinin cep telefonlarına kurbanlarının kesildiğine dair bilgi mesajı gönderilmektedir. Yanlış ya da eksik numaradan kaynaklı olarak veya cep telefonunuzun toplu mesaj alımına kapalı olmasından kaynaklı olarak cep telefonunuza mesaj gelmemiş olabilir. 168 Çağrı Merkezimiz aracılığıyla cep telefonu bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. Sistemde yanlış ya da eksik numara olmasından kaynaklı bir sorun olduysa, bu durum ilgili personel tarafından sistem üzerinde anında güncellenecektir.

Vekalet sahiplerine teşekkür belgeleri, gönderimi yapılmaktadır.

Adınız, soyadınız, adres bilgileriniz ve size ulaşabileceğimiz telefon numaranız doğru ve eksiksiz olduğu sürece gönderimlerde bir sorun ya da gecikme yaşanmayacaktır.

Türk Kızılayı kurban kesimlerini Et ve Süt Kurumu’nun kombinalarında gerçekleştirmektedir. Kesimi yapılan kurban etleri daha sonra yine Et ve Süt Kurumu’nun Ankara Sincan’daki tesislerinde kıyma ve kuşbaşı konserve haline getirilmektedir.

Konserve üretiminde; konserveler hazırlandıktan sonra bombaj adı verilen bir bekleme süresine tabi tutulmaktadır. Bu işlemin gerekçesi ise bozulma ve kutuda şişmeleri önlemek için belli bir süre dinlendirilmesi zorunluluğudur.

Kurban etlerinin konserve yapılmasının sebebi ihtiyaç sahiplerinin ise yıl içerisinde istedikleri zaman açarak kullanabilmeleri içindir. İhtiyaç sahiplerine kıyma ve kuşbaşı konserve teslimi yapılmaktadır.
 
Sıcak et olarak dağıtılmama nedenlerinden biri de ihtiyaç sahiplerinin evlerinde uygun saklama imkânlarının olamaması ve yıl içerisinde kendi arzu ettikleri zaman istedikleri miktarda konserve açıp kullanabilmeleridir.