KEREM KINIK, 1970 yılında Malatya’da öğretmen bir anne ve babanın evladı olarak dünyaya geldi. Eğitim hayatının tamamını İstanbul’da geçirdi. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisinde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu süre zarfında AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu’nda İstanbul’u temsil etti. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık halen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde çalışmakta ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak Afet Tıbbı dersleri vermektedir.
Kınık üniversite yıllarından başlayarak, çeşitli organizasyonlarda insani yardım için gönüllü oldu. Kosova Savaşı ve Marmara Depremi sırasında gönüllü hekim olarak çalıştı. Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Pakistan, Filistin, Orta Afrika, Somali ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi çok sayıda çatışma ve afet bölgesinde insani yardım faaliyetleri ve projeler yönetti.
İnsani yardım, göç politikaları, kalkınma, insancıl hukuk ve insani diplomasi konularında birçok makale kaleme aldı. 2004 yılında gönüllü olarak girdiği Türk Kızılay’da, 2015 yılında Genel Başkan Yardımcısı 2016 yılında Genel Başkan olarak seçildi. 2015 yılından Kasım 2017’ye kadar IFRC Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı, 6 Kasım 2017 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilen 21. IFRC Yasal Toplantılarında Avrupa ve Orta Asya Bölgesi’nden sorumlu IFRC Başkan Yardımcısı olarak seçildi.
Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde Türk Kızılay yeniden yapılanma ve kurumsal gelişim, hacim, etkinlik ve verimliliğin artırılması ve uluslararasılaşma anlamında önemli merhaleler kat etti.
Kınık amatör olarak Türk halk müziği enstrümanları çalmakta ve besteler yapmaktadır. İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Üç çocuk babası ve bir torun dedesi olan Kınık, Dt. Hatice Öztürk Kınık ile evlidir..
www.keremkinik.com
1952 yılında Sivas’ta doğdu. İstanbul’da ticaret hayatına atılan Turunç, sosyal sorumluluk konularına da önem verdi, birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı, önemli çalışmalara katıldı. İsra Uluslararası Yardımlaşma Derneği Başkanı, Dünya Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Yardım Eli Yardımlaşma Derneği Kurucu Üyesi, Şehremini Ayvansaray Spor Klüpleri As Başkanı, Fatih Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı ve Türbeler Müzeler Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Turunç, 2013 yılında seçildiği Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etmektedir. Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlığı görevlerini de sürdüren Turunç, evli ve altı çocuk babasıdır.
1978 yılında Elazığ-Palu’da doğdu. İlkokulu Bilecik Söğüt’te, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde lisans ve Yüksek Lisansını tamamladı. Yedi yıl yaşadığı Almanya’da Heidelberg ve Tübingen Üniversiteleri’nin yanı sıra Berlin Freie üniversitelerinde iktisat ve iktisat tarihi alanlarında eğitim aldı. Avrupa’da bulunduğu yıllarda sivil toplum kuruluşlarında aktif ve etkin rol aldı. Almanya’da Avrupa Genç MÜSİAD’ın kurucu başkanlığını yaptı. 2007 yılında Birmingham Üniversitesinde iktisat tarihi alanında doktora yapmak üzere İngiltere’ye gitti. Doktora tezinde II. Abdülhamit dönemi Osmanlı-Almanya iktisadi ilişkilerini savunma sanayisi bağlamında inceledi ve 2011 yılında PhD (Dr.) ünvanını aldı. Dr. Yorulmaz Türkiye, Almanya, Amerika, İngiltere, Avusturya ve Meksika’da arşiv çalışmalarının yanı sıra lisans eğitimi sonrasında Asya ekonomileri alanında Malezya, Hindistan ve Pakistan’da da akademik çalışmalar yaptı.
Doktora Sonrası çalışmaları kapsamında gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde Seattle, WA (University of Washington, Seattle, The Henry M. Jackson School of International Studies) ve Stanford, CA (Stanford University, Center for Latin American Studies) şehirlerinde Post-Doktora çalışmaları yaptı.
II. Abdülhamid’den I. Dünya Savaşına kadar Osmanlı-Almanya silah ticaretinin tarihini anlattığı kitabı İngiltere’nin önemli yayın evlerinden IB. Tauris tarafından “Arming the Sultan: German Arms Trade and Personal Diplomacy in the Ottoman Empire Before World War I” başlığıyla İngilizce olarak basıldı. Kitap 2018 yılında genişletilmiş haliyle Kronik Kitap etiketiyle “Büyük Savaşın Kara Kutusu - 2. Abdülhamid'den 1. Dünya Savaşı'na Osmanlı Silah Pazarının Perde Arkası" başlığıyla Türkçeye çevrildi.
2014-2018 tarihleri arasında Başbakan Müşaviri olarak görev yapan Dr. Naci Yorulmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş ile birlikte İçişleri Bakanlığına görevlendirilmiş olup, hali hazırda İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak görev yapmaktadır.
2015 yılında Türk Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Yorulmaz, 4 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçilmiş ve üç yıl süreyle Genel Başkan II. Yardımcılığı ve Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 7 Nisan 2019 tarihli 101. Olağan Genel Kurul sonrasında Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilen Dr. Yorulmaz iyi derecede İngilizce ve Almanca, orta düzeyde Arapça bilmektedir. Yorulmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.
1945 yılında Amasya’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lisans eğitimini Nişantaşı Eczacılık Fakültesi’nde tamamladı. 1985 yılından bu yana farklı siyasi partilerde muhtelif kademelerde görev aldı. 2009 yılından beri Sosyal Yardımlaşma Vakfı yönetim kurulu üyeliği yapan Özsoy, 1990 yılından bu yana Türkiye Kızılay Derneği İstiklal (Beyoğlu) Şubesi yönetim kurulunda bulunmaktadır. 2000 yılından beri ise İstiklal (Beyoğlu) Şubesinin başkanlığını yürütmektedir. 2019 yılında Türk Kızılay Olağan Genel Kurulunda yönetim kuruluna seçildi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendi.
1963 yılında Adana ili Saimbeyli ilçesinde dünyaya geldi. İşletme Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Saygılı, 34 yıldır kurmuş olduğu şirketlerini yönetmektedir. MÜSİAD Adana şubesinin kuruluşunda yer aldı ve muhtelif kademelerinde görev yaptı. Çeşitli siyasi kademelerde görev yaptı. 2011 yılında Türkiye Kızılay Derneği Adana Şube Başkanlığına seçildi. 2005 yılında Adana merkez ve taşra teşkilatlarında yoğun bir kan bağışı seferberliği başlatarak Türkiye kan bağış rekoruna imza attı. Öncülük ettiği eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla Adana ili kan bağışında ülkemizin önde gelen bağışçı illerinin başında gelmektedir. Adana sivil toplumuna önemli katkıları bulunan Ramazan Saygılı kendi ifadesiyle, kadimden başlayan medeniyet yürüyüşünün hep ana halterinde oldu. Saygılı evli ve dört çocuk sahibidir.
1975 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Tıpta uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. Aynı hastanede başasistan olarak görev yaptı. 2008 yılında doçentlik unvanı alan Yılmaz, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Klinik Şef Yardımcısı olarak görev yaptı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim dalına doçent olarak atanan Yılmaz, aynı üniversitede profesör unvanını aldı. 2012-2015 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı Eğitim ve İdari Sorumluluğu ile Laboratuvar Koordinatörlüğü görevini yürüttü. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda yayınlanmış makalesi bulunan Yılmaz, Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine devam etmektedir. 2015 yılında Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyeliği yapan Yılmaz, 4 Nisan 2016 tarihinde yapılan Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir..
1958 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1982 yılında Muş’ta başladığı öğretmenlik hayatına İstanbul’un değişik ilçelerinde, 1991 yılına kadar devam etti. Sonrası inşaat sektöründe çalışma hayatına başlayan Can, halen bu sektörde çalışmalarını sürdürmektedir. 2006 yılından bu yana Türk Kızılayı Ümraniye Şube Başkanlığı görevini yürüten Can, aynı zamanda Balıkesir-İstanbul İl Dernekleri Yönetim Kurulu, Ümraniye İlçesi İnsan Hakları Komisyon Üyesidir. 2015 yılında ise Kızılay Genel Sekreter Yardımcılığı görevi yapan Can, 4 Nisan 2016 tarihinde yapılan Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Hüseyin Can, evli ve 3 çocuk babasıdır.
1962 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaokulu Koca Mustafa Paşa’da, liseyi Şehremini Lisesi’nde tamamladı. Öğrencilik yıllarında ticaret hayatına atılan Tan, aynı dönemde sivil toplum örgütlerinde de gönüllü olarak görev almaya başladı.
1984 yılında, askerlik görevini tamamladıktan sonra, iç mimari ve inşaat şirketi kurdu. Fabrika inşaatları, konut müteahhitliği yaptı. Catering sektöründe faaliyet gösteren şirket kurdu. 1990 yılında ise tekstil sektörüne geçiş yaptı. Çınar Tekstil şirketini kurarak iç piyasa ve ihracat faaliyetleriyle yüzlerce kişiye istihdam sağladı.
2005 yılında Türk Kızılayı Gürpınar Şubesi’nin Kurucu Başkanı oldu. 2010 yılında ise Merter Şubesi’ni kurdu ve 2016 yılına kadar Şube Başkanlığı görevini sürdürdü. Şube Başkanlığı döneminde ‘Sevgi ve Kardeşlik Mağazaları’, ‘Engelli Meslek Edindirme Projesi’, ‘Kızılay Uni Mağaza’ gibi birçok projeyi hayata geçirdi, Kızılay şubeleri arasında örnek oldu. Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD), Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, İstanbul Tokatlılar Derneği, İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçılar Birliği, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye Çevre Koruma Kurumu (ÇEVKO), Türkiye İnsan Hakları İlçe Kurulu, Güngören Kent Konseyi, İstanbul Şehirliler Derneği, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı ile Florance Nightingale Hemşire Mektepleri ve Hastaneleri Vakfı’nda başkanlıkları, üyelikleri ve onursal başkanlıkları da bulunan Ercan Tan, 4 Nisan 2016 tarihinde yapılan Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Sosyal yardım ve destek projeleriyle birçok ödüle de layık görülen Tan, evli ve 1 çocuk babasıdır.
1972 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi, Yerel Yönetimler bölümünde tamamladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde çeşitli görevlerde bulundu. Kurucusu olduğu Beyazay Derneğinde başkan yardımcılığı ve yine kurucusu olduğu BURA Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinde başkan yardımcılığı ve başkanlık yaptı. 2004-2009 yılları arasında Beykoz ilçesinden İstanbul İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Bu görevi esnasında Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu başkanı olarak ülkemizi ve İstanbul'u çeşitli yerel yönetim birliklerinde temsil etti ve çeşitli uluslararası toplantıları yönetti. Ayrıca Avrupa Bölgeler Asamblesinde yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Türk Kızılay'ının 2016 yılında Genel Kurul toplantısında Genel Merkez Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçildi ve bu dönemde Genel Başkan Baş Danışmanı olarak atandı. 2019 yılında Türk Kızılay Olağan Genel Kurulunda yönetim kuruluna seçildi ve II. Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Murat Ellialtı evli ve iki çocuk babasıdır.
1983 yılı Kütahya doğumludur. Liseyi Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İşletme dalında ikinci lisans eğitimini almış olup, yüksek lisans eğitimini kentsel dönüşüm üzerine yaptı. Üniversite yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler aldı. Meslek hayatına memleketi Kütahya'da başlayan Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi iştiraki olan Emlak Konut GYO A.Ş.'de marka değeri yüksek olan çeşitli projelerde teknik uzman ve uygulama müdürü olarak görevler aldı. Halen şahsına tevdi edilen Uygulama Daire Başkanlığı görevini yürütmektedir. Yılmaz evli ve 2 çocuk babasıdır.
1967 yılında Muş Merkez ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Muş’ta tamamladı. Lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Hayvan Sağlığı ve Gıda Teknolojisi bölümünde tamamlayan Koç, 1990 yılından bu yana Muş Belediyesi’nin farklı kademelerinde görev aldı. Türkiye Kızılay Derneği Muş Şubesinin başarılı çalışmalarında katkıları olan Koç, 2004-2010 yılları arasında Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Afet yönetimi, kaynak kazanımı, sosyal sorunlara müdahale ve çözüm noktasında insan odaklı çalışmalar yürüten Cengiz Koç, halen Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Koç, evli ve 4 çocuk babasıdır.
1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sürmene’de tamamladı. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1998 – 2005 yılları arasında pratisyen ve uzman doktor olarak görev yapan İsmet Durmuş, 2006 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi oldu. 2013 yılında doçent olan Durmuş, 2014 yılından bu yana çeşitli eğitim ve araştırma hastanelerinde başhekim olarak görevini yürütmektedir.
ERDOĞAN KISACIK, 1974 yılında Ordu İli Ünye İlçesinde dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünden ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. 1993 yılında Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğünde memuriyete başlayan Erdoğan KISACIK, çeşitli il ve ilçelerde müdürlük yaptı. Halen Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Fatsa-Çatalpınar-Çamaş İlçe Seçim Müdürü olarak görev yapmaktadır.
1991-1992 yıllarında Trabzon'da Sivil Toplum Kuruluşlarının projelerinde de görev alan Erdoğan KISACIK, 1998-2007 yılları arasında Türkiye Kızılay Derneği Kumru Şube Başkanı olarak görev yaptı. 2007-2016 yılları arası Şube Başkan Yardımcısı, 2016-2018 yılları arası Şube Başkanı olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Türk Kızılay Genel Merkez Sosyal Hizmetler Komisyon Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Erdoğan KISACIK, 20 Şubat 2019 tarihinde yapılan Türk Kızılay Fatsa Şubesinin Olağan Genel Kurulunda Şube Denetçisi, 7 Nisan 2019 tarihinde yapılan Türk Kızılay Genel Merkez Olağan Genel Kurulunda Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Erdoğan KISACIK evli ve iki çocuk babasıdır.
1977 yılında Rize’de doğdu. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden, 2002 yılında Azerbaycan Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Muhtelif sivil toplum kuruluşlarında görev alan Yetiş, AK-DER (Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği) Başkanlığı ve KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) üyeliği yaptı. 2007 yılından beri çeşitli hastanelerde uzman doktor olarak görev yapan Sema Kopuz Yetiş, Türkiye Kızılay Derneği Ankara Şube Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk sahibidir.
Şükrü Can 1968 yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde dünyaya geldi. Ortaöğretimi Erzincan İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayan Can, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1986-1989 yılları arasında Gümüşhane ve Bingöl’de Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak görev yaptı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Memur-Kurul Şefliğine atanan Şükrü Can, 2003 yılı itibariyle farklı devlet kademelerinde yönetici pozisyonunda görev aldı. 2016-2019 yılları arasında Mamak Şube Başkanlığı yaptı. 2019 itibariyle Türk Kızılay Altındağ Şube Başkanlığı görevini yürüten Şükrü Can, evli ve 7 çocuk babasıdır.
1976 yılında Malatya’da doğdu. Ortaöğretimi Muğla’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sivil toplum ve siyasetin farklı kademelerinde yöneticilik görevlerinde bulundu. Malatya Barosunda 2002 senesinden beri Avukatlık görevini yürüten Yalçın, 2014 senesinden bugüne Malatya Adliyesinde bilirkişi, arabulucu ve uzlaştırmacı olarak görev yapmaktadır.
1964 Beykoz/İstanbul doğumlu olan İbrahim Altan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "İslâm Tarihinde Sicilya Adası'nın Yeri" adlı tez konusu ile Yüksek Lisansı’nı, “XII. Yüzyılda Kuzey Afrika İtalya Ticari İlişkileri” adlı Doktora tezini tamamladı. Dr. İbrahim Altan, 1993- 2004 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Tarihi asistanı olarak çalıştı.
Dr. İbrahim Altan, alanı ile ilgili olarak Diyanet İslâm Ansiklopedisi’nde maddeler yazdı, bilimsel dergi ve gazetelerde yayınlar yaptı. Doktora çalışması için bir yıl kadar İtalya’da kaldı, alanı ile ilgili olarak Roma, Perugia ve Sicilya’da araştırmalar yaptı.
1999 depremiyle birlikte insani yardım örgütlerinde gönüllü olarak çalışmaya başlayan Dr. İbrahim Altan, hem Adapazarı hem de Düzce deprem bölgelerinde koordinasyon görevi yaptı. Yuvacık- İzmit, Serdivan- Adapazarı, Düzce ve Kaynaşlı’da prefabrik konutların kurulmasını koordine etti.
Nisan 2000 ile Nisan 2013 yılları arasında Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu’nda Genel Sekreterlik görevini üstlendi. Derneğin ISO 9001 kalite belgesi almasında ve Birleşmiş Milletler Sosyal Konsey üyeliğine kabul edilmesinde etkin rol oynadı. 1999’dan sonra ülkemizde meydana gelen tüm doğal afetlerde fiilen çalışan Dr. İbrahim Altan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliği, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Sosyal Riski Azaltma Projesi Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
26 Aralık 2004’te yaşanan Açe depremi başta olmak üzere 2005 yılından itibaren Pakistan, Nijer, Filistin, Somali, Yemen, Suriye, İran, Arakan, Etiyopya, Lübnan, Makedonya, Bosna, Bulgaristan vd ülkelerde yaşanan bütün afetlerde ve insani krizlerde operasyonlar yönetti.
2013 yılı Şubat ayından itibaren ise İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani İşler Birimi Türkiye temsilcisi olarak görev yapmaya başladı.
Dr. İbrahim Altan Evli ve dört çocuk babasıdır.
Follow @dr_ialtan
18
19
20
12 yıldan fazla süredir insani yardım alanında çalışan Alper Küçük, Türk Kızılay ve Birleşmiş Milletler’de çeşitli kademelerde görev yaptı.
2008 ile 2014 yılları arasında Kızılay’ın ülkemizde ve ülkemiz sınırları ötesindeki insani yardım faaliyetlerinde, çoğunluğu saha görevi olmak üzere, aktif görevler üstlenen Alper Küçük, Yemen, Somali, Sudan, Pakistan, Gürcistan, Bosna, Makedonya, Venezuela ve Suriye başta olmak üzere Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarında 30’un üzerinde ülkede deprem, sel, kuraklık, silahlı çatışma ortamları gibi insani yardıma ihtiyaç duyulan kriz durumlarında çalıştı.
2014-2017 yılları arasında Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, UNOCHA’da Saha Koordinatörü ve Ankara Direktörü pozisyonlarında görev yapan Küçük, Suriye krizi kapsamında ülkemizden ve Suriye’ye komşu ülkelerden gerçekleştirilen insani yardımlar üzerine çalıştı.
Ankara Üniversitesi’nde Sosyal Hizmet alanında, İspanya Kalu Enstitüsü’nde ise Uluslararası İşbirliği ve İnsani Yardım alanında yüksek lisans programlarını tamamlayan Küçük, Kızılay’da 2008 yılında Uluslararası İlişkiler Asistanı olarak başladığı görevine bugün Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Faaliyet Alanından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmektedir.
1984 Zonguldak doğumlu olan Alper Küçük, evli ve iki çocuk babasıdır.
1974'de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimlerini tamamladı. Kadir Has Üniversitesi’nde Katılım Bankacılığı üzerine ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden ise yayıncılık yönetimi üzerine yüksek lisansı bulunmaktadır.
Yükseköğrenimine devam ederken 1997 yılında uluslararası bir katılım bankasında Uzman olarak göreve başladı. Bütünleşik pazarlama iletişimi, marka yönetimi, kurumsal iletişim, kültür sanat ve yayıncılık yönetimi başlıkları altında yirmi iki sene bu çatı altında çeşitli kademelerde görev yaptı. Bankanın değişik dönemlerde gerçekleştirdiği kültür-sanat ve yayıncılık faaliyetlerinin koordinatörlüğünü üstlendi. Değişik radyolarda kültür sanat ve edebiyat programları hazırladı. 2008-2017 tarihleri arasında Türkiye Katılım Bankaları Birliği İletişim Komitesi Başkanlığını yürüten Şahin ayrıca Müsiad, Basım Yayın Meslek Birliği, Yeryüzü Doktorları, Beyazay, İnsan ve Mekan Derneği, İletişim Platformu gibi dernek, vakıf ve platformlara pazarlama, iletişim ve yayıncılık konularında gönüllü destek verdi. Yurtiçinde ve yurtdışında açılan bir çok sanat sergisinin küratörlüğünü üstlenirken aynı zamanda görev yaptığı bankada kurucusu olduğu Sanat Akademisi çatısı altında yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2018 tarihinden itibaren bu bankanın iştiraki olarak kurulan Kültür Sanat ve Yayıncılık A.Ş isimli şirkete kurucu genel müdür olarak atandı. 2019 Eylül ayından itibaren Türk Kızılay ailesini katılan Şahin, Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü yanısıra, Bağış Yönetimi ve Kurumsal İletişim Direktörlüklerinin bağlı olduğu Toplum İlişkilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Kızılay Kültür Sanat ve Yayıncılık A.Ş yönetim kurulu üyesi de olan Şahin, evli ve iki çocuk babasıdır.
...
İbrahim Özer 1976 yılında Ağrı’da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. 1998-2001 yılları arasında İstanbul’da Kadırga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Elektrik/Bilgisayar öğretmeni olarak görev yaptı.
Kısa dönem askerlik hizmetinin ardından University of Ottawa, Telfer School of Management, Systems Science bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. Eğitim süresince Ottawa Üniversitesinde Çok Kriterli Karar Verme Mekanizmaları alanında Araştırma Asistanı ve İstatistik alanında Öğretim Asistanı görevlerinde bulundu. Aynı tarihlerde Kanada Hükümeti tarafından startı verilen 118 milyon dolarlık bir projede en büyük üç Kızılderili grubundan Metis grubunun ‘Yaşam Döngüsü ve Sosyal Uyum’ çalışmasında Proje Danışmanı olarak görev aldı.
‘Multi-Criteria Group Decision Making Methods and Integrated Web-Based Decision Support Systems’ konulu tezi ile 2017 yılında Ottawa Üniversitesinden mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tez alanı ile ilgili konferans/sempozyum sunumları ve makale yayınları gerçekleştirdi.
Kanada akademik araştırma gruplarından ‘Canadian Operational Research Society (CORS)’ ve ‘Canada Fisheries Oceans Aquaculture Management (C-FOAM)’ gruplarında aktif üyelik, araştırma ve akademik yayın faaliyetlerinde bulundu.
2008 yılı başında Canadian International Development Agency’de (CIDA) uluslararası kalkındırma, geliştirme ve projelendirme konularından sorumlu veri uzmanı olarak göreve başlayan Özer daha sonra Global Kalkındırma biriminde insani yardım alanlarında yürütülen projelerin kontrol ve yönetimi pozisyonuna getirildi.
2013 yılında Harvard Üniversitesi Küresel Sistem Araçları Uygulama kapsamında Liderlik ve Yönetim/Gelişim Sertifikası almaya hak kazandı. Aynı yıl ‘CIDA yılın personeli’ ödülünü aldı.
2013-2018 yılları arasında Kanada Dışişleri Bakanlığı, Kurumsal Bilgi Yönetimi ve İş Zekası departmanında yüksek ölçekli, karmaşık tabanlı sistemler ve projelendirme alanında yöneticilik yaptı.
Kanada’daki akademik ve profesyonel hayatı süresince Profesyonel Bilgi Yönetimi, Cognos, SAP (MM, PS, FI modülleri), Proje Yönetimi, Risk Yönetimi, IBM İş Zekası ve İş Zekası Analitiği, İleri Düzey İş Modellemeleri vb birçok alanda sertifika ve eğitimler aldı.
2014 yılında Türk Kanada Derneğini kurdu ve birçok sosyal sorumluluk projeleri yürüttü. Kurucu Başkan olarak bu görevi 2018 yılına kadar sürdürdü.
Özer, 2018 yılında Türk Kızılayında Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamış olup hali hazırda Afet Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmektedir.
İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen İbrahim Özer, evli ve üç çocuk sahibidir.
STRATEJİ VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
Kızılay’ın strateji ve hedefleri doğrultusunda kurumsal gelişim ve bilgi teknolojileri stratejisinin geliştirilmesi ve uygulanması
Mustafa Tutkun 1972 Çanakkale Biga`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çanakkale`de tamamladı.
1990 yılında liseden sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde 3 yıl eğitim aldı. Daha sonra bu bölümü bırakarak Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamladı.
1999 yılında Kosova'ya giderek 4 yıl bir insani yardım kuruluşunun Kosova, Makedonya ve Arnavutluk`taki çalışmalarını yürüttü. 2003-2005 yılları arasında çocuklarda karakter eğitimi üzerine programlar ve yayınlar yapan, aynı zamanda bir çocuk dergisini yayın hayatına kazandıran bir şirketin kuruluşunu ve eğitim programlarını yürüttü.
2005-2010 yılları arası Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü ve 2010-2011 yılları arası Yeryüzü Doktorları Genel Müdürlüğü; 2011-2016 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfında Genel Müdür Yardımcılığı ve 2016-2018 yılları arasında da Genel Müdürlük görevlerini yürüttü.
Bu süre zarfında 80'den fazla ülkeyi ziyaret etti ve 143 ülkede afet, yardım ve kalkınma projelerinin uygulanmasında görev aldı, birçok uluslararası toplantı ve konferansın organizasyonunu gerçekleştirdi. Çeşitli yayın organlarında makale ve köşe yazıları yazdı.
Halen Türk Kızılay’da Strateji ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak profesyonel hayatına devam etmektedir.
Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Tutkun, iyi derece İngilizce ve Arapça bilmektedir.
...
TAYFUN ÖZKAN, 1973 yılında Trabzon’da öğretmen bir anne ve babanın evladı olarak dünyaya geldi. 1991’de Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’nden, 1995’te İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nden Bankacılık Yüksek Lisans derecesine sahip Tafun Özkan, halen Bahçeşehir Üniversitesi’nde Finans ve Muhasebe alanında doktora tezi aşamasında akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Kariyer hayatına 1995 yılında Garanti Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda başladı ve son iki yılı yöneticilik pozisyonunda olmak üzere Garanti Bank Moskova’nın ilk teftişi, kartlı ödeme sistemleri şirketinin ilk teftişi, merkezi operasyon biriminin ilk teftişi, Londra ofisinin ilk teftişi gibi özellikli denetim ve yönetim bilişim sisteminin kurulması, Osmanlı Bankası ile birleşme, güvenli operasyon birimi kuruluşu gibi kritik dönüşüm projelerinde etkin rol aldı. 2002 yılında Londra’da bankanın ana ortağı Doğuş Grubu için bir portföy yönetim şirketi ve Kayman Adalarında bir serbest fon (hedge fund) kuruluşunu gerçekleştirdi. İki yıl Londra deneyiminden sonra Garanti Lüksemburg Şubesi’nde uyum (compliance) birimini kurmak üzere görevlendirildi. Dört yıl Lüksemburg’ta Lüksemburg Uyum Görevlileri Birliği üyesi de olarak AB ve Türk bankacılık mevzuatları ve mesleki çalışma ilkelerini gözeten bir uyum fonksiyonu kurdu. Bu arada Türkiye’nin (Türk Telekom, Atatürk Havalimanı, Petkim, Tüpraş, Tekel gibi) ilk büyük özelleştirme projelerinin ve Karadeniz Otoyolu gibi altyapı yatırımlarının proje finansmanlarında görev aldı. Bu deneyimi dolayısıyla o dönemde yaklaşık USD 12 milyar tutarındaki proje ve satınalım finansmanlarının takibi için bir birim kurmak üzere 2008 yılında Türkiye’ye, Garanti Bankası Genel Müdürlüğüne geri döndü. Kuruluşunu yaptığı proje ve satın alım finansmanı operasyon birimi ve bu finansmanların karmaşık yönetimi için geliştirdiği yazılım, Türk bankacılık sektörüne örnek oldu.
16 yıllık Garanti Bankası deneyiminin ardından Yıldız Holding’in (Ülker) gıda dışı ana yatırım şirketi Gözde GSYO A.Ş.’ye yatırımlar direktörü olarak transfer oldu. Burada Kütahya Manyezit Sanayi A.Ş. ve Makine Takım Endüstrisi A.Ş.’nin satın alımları başta olmak üzere yaklaşık USD 300 milyon tutarındaki çeşitli yatırım projelerini yönetti. Yatırımlar direktörü olarak Gözde GSYO A.Ş.’de yaklaşık dört yıl boyunca fikir aşamasından, prototip veya ürün aşamasında, yeni şirketten çok eski ve finansal darboğazdaki şirketlere kadar ve çok çeşitli sektörlerde yüzlerce yeni yatırım ve satın alım projesi değerlendirdi.
2015 yılında bir portföy yönetim şirketi (PYŞ) kurmak üzere Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’ye katıldı. Aynı yıl sektörde bir katılım bankasının kurduğu ilk PYŞ olan KT Portföy Yönetimi A.Ş.’yi faaliyete geçirdi ve kurucu genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak KT Portföy’ü üç yıllık faaliyet dönemi sonunda 50+ PYŞ arasında fon büyüklüğü itibariyle üçüncü sıraya yükseltti. Portföy yönetiminin tüm alanlarında ürün ve hizmet sunar hale getirdiği KT Portföy’de Türk Kızılay ile ortak bir çalışmaya da imza atarak Kızılay’a Destek Altın Katılım Fonunu kurdu. Türk Kızılay’a hiçbir maliyeti olmayan bu fonda KT Portföy elde ettiği yönetim ücretinin yarısına kadar bir tutarı Türk Kızılay’a bağışlıyor.
Nisan 2019 yılında teklif üzerine Türk Kızılay’ın gelir getirici faaliyetlerini artırmak üzere finansal piyasalardan daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla bir portföy yönetim şirketi kuruluşu için Türk Kızılay’da Genel Müdür Yardımcısı (CFO) olarak göreve başladı. Gayrimenkul yönetiminin de kendisine bağlanmasıyla Türk Kızılay’ın kurumsal dönüşüm projeleri kapsamında Finans ve Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak Türk Kızılay’ın finansal ve gayrimenkul varlıklarının etkin yönetimi için gerekli dönüşüm projelerini hayata geçirmektedir. Aynı zamanda Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.’nin ve Kızılay Bakım A.Ş.’nin yönetim kurulu üyesidir.
Okumayı, yazmayı ve seyahat etmeyi seven Tayfun Özkan evli ve iki kız çocuk babasıdır.
...