Marmara Üniversitesi’nde Kızılay ve Kan Bağışı Sempozyumu

17/03/2016 PAYLAŞ:   

Türk Kızılayı Kadıköy Şubesi’nin desteğiyle Marmara Üniversitesi Kızılay Kulübü’nün kan bağışı ve yardım çalışmaları hakkında farkındalık oluşturmak için düzenlediği ‘Türk Kızılayı ve Kan Bağışı Sempozyumu’na üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi.

Kızılay 148 yıldır genç ve dinamik
 
Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nde düzenlenen sempozyuma Marmara Üniversitesi Rektör Yardımıcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Polat, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Akar, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Can ile İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ile sempozyuma ev sahipliği yapan Kadıköy Şube Başkanı Numan Hocaoğlu ile Kızılay yöneticileri ile öğrenciler katıldı.
Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Kızılay Kulübü’nün üniversitede çok önemli işlere imza attığını belirterek teşekkür etti. Kızılay denince akla kan bağışı, şefkat, yardım, paylaşma geldiğini söyleyen Prof. Dr. Akalın “Kızılay bunların hepsini birlikte yapıyor. Sadece ülkemizde değil uluslar arası alanda da insanlığa hizmet ediyor. Kızılayımız bu açıdan sadece ülkemiz için değil dünya için de önemli bir kuruluş” diye konuştu.  Prof. Dr. Mehmet Akalın, sunumunda Marmara Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilen Türk Kızılayı’nın yeni çadır konseptini anlattı.
 
Öğrenci yurdu sayımızı artıracağız
 
Türk Kızılayı’nın başka afet, kan, sosyal yardımlar olmak üzere faaliyet alanlarındaki tüm hizmetlerinin masaya yatırıldığı sempozyumda Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık üniversiteli gençlere Kızılay’ı anlattı. Sempozyumu düzenleyen Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne, Marmara Üniversitesi Kızılay Kulübü’ne ve Kadıköy Şubesi’ne teşekkür eden Başkanvekili Dr. Kerem Kınık “Marmara Üniversitesi ve siz değerli öğrencileri Kızılay ve kan bağışı konusunda farkındalığı en gelişmiş akademik topluluklardan birisiniz. Başta Marmara Üniversitesi olmak üzere üniversitelerimizle gönüllülük, bilimsel araştırmalar ve işbirlikleriyle güzel işlere imza atıyoruz. Kızılay Akademi de insani yardım sektörü ile üniversite ve Kızılay’ı bir araya getirecek. Kızılay bu kapsamda bugüne kadar ürettiği kan, afet, insani yardım hizmetlerinin yanında AR-GE çalışmaları ile patent, faydalı model üretimine de yardım edecek. “          
 
Türk Kızılayı’nın Şanlıurfa, Yayladağı ve Sur’da sürdürdüğü insani yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Başkan Yardımıcısı Kemal Akar da Kızılay’ın özünde bir gençlik hareketi olduğunun altını çizerek “ Bir grup idealist gencin 1868’de kurduğu Türk Kızılayı 148 yıldır hep dinamik ve genç kalmıştır. Bugün ve yarın da siz gençlerin sayesinde genç kalacaktır” diye konuştu.
 
Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Can da aşevi, kimsesizler evi, huzurevi ve kurban başta olmak üzere sosyal faaliyetler hakkında bilgi verdiği konuşmasında öğrenci yurtlarının Kızılay’ın en önem verdiği konulardan biri olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “ Kızılayımız ülke genelindeki şubeleri bir ağ gibi her yeri sarıyor, tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Aynı şekilde bugün artık ilçelerde bile üniversite bulunuyor. Biz de öğrenci yurdu sayımızı Anadolu’nun her köşesinde yaygınlaştırarak geleceğin teminatı gençlerimize daha iyi hizmet vereceğiz.”
Sempozyumun ikinci bölümünde İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım başta ‘Minik Eller Üşümesin’ olmak üzere sosyal yardım projelerini anlattı. Kadıköy Şube Başkanı Numan Hocaoğlu da şube olarak hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Sempozyum Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. İlhan Birinci ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Ayla Kaplan’ın sunumları ve plaket takdimiyle  son buldu.